FORGOT YOUR DETAILS?

Vluchtbegeleider worden?

spanish_dgs_rescue_home_vlieg_een_hond

Hoe kan u ons helpen?

Als u een reis geboekt heeft naar Spanje kan u zonder veel inspanning 1 of meerdere honden meebrengen tijdens uw terugvlucht naar België, zonder kosten voor u uiteraard.

Alles wordt door ons geregeld, het komt er eigenlijk gewoon op neer dat de hond(en) op uw naam meereist en u hem „begeleidt“ omdat een hond niet alleen mag vliegen en altijd een begeleider moet hebben.

Indien u vliegt met Jet Air, Thomas Cook, Neckerman, Sunjets of Transavia kan u hondjes meebrengen op uw vlucht.

Helaas neemt Ryanair geen dieren mee op zijn vluchten en SN Brussels Airlines is veel te duur voor ons beperkt budget.

Dit kan vanuit de volgende Spaanse luchthavens: Alicante, Madrid, Malaga, Murcia en Valencia naar alle Belgische (of soms ook Nederlandse) luchthavens.

Hoe gaat het in zijn werk ?

Op de luchthaven in Spanje wordt u 2 uur voor uw vertrek aan de check-in opgewacht door de mensen van het asiel (zij spreken meestal wel alleen Spaans, soms ook Engels). Zij brengen ook de hondjes mee die met u mee mogen naar België.

U kan de mensen van het asiel herkennen aan de grote plastic kooien die ze bij hebben én aan de honden natuurlijk! De honden gaan steeds per 1 in een vliegkooi.

U gaat samen met hen én met de honden naar de balie van uw vlucht, net zoals je anders zou doen zonder honden.

De mensen van het asiel kennen de luchthaven en zullen jullie helpen met alles wat er ter plaatse dient gedaan te worden.

Na het inchecken gaan de honden samen met de mensen van het asiel naar de douane voor grote bagage, door de douane met de kooi en naar het vliegtuig.

U ziet ze pas terug als u in Belgie landt.

In de Belgische luchthaven komen ze aan aan dezelfde band waar de andere bagage aankomt.

Ze worden door een kruier van de luchthaven naar de band gebracht en op de grond gezet waar een sticker hangt voor „grote bagage“.

Dit kan even duren en gebeurt meestal pas nadat alle koffers al op de band gezet zijn.

Vervolgens dien je de kooien één voor één op een karretje te zetten en zeker goed vast te houden (honden niet uit de kooi halen aub!). Breng ze vervolgens één voor één (of als je hulp hebt samen) naar de aankomsthal (rechterdeur).

Het kan zijn dat als je weinig hulp krijgt van andere mensen (binnen aan de band of om buiten te rijden) je nog eens moet binnen gaan om de 2de.... kooi te gaan halen. Dan dien je je identiteitskaart + boardingkaart terug te laten zien aan de portier van de dubbele deuren, anders mag je er zeker niet terug in. Zeker op zak hebben dus!

Wij wachten je op in de aankomsthal om de honden in ontvangst te nemen.

Alvast héél erg bedankt !


Interesse om vluchtbegeleider te worden? Laat het ons weten en vul ons formulier in.

TOP