FORGOT YOUR DETAILS?

Over Ons

Dna & Missie

Ons DNA

spanish_dogs_rescue_dna_002Spanish Dogs’ Rescue is een erkende vzw opgericht door een team van zeer gedreven vrijwilligers die allemaal één ding gemeen hebben: nl. Dierenliefde! Deze liefde voor alle dieren stroomt door onze aderen, maar zeker ook is de affectie met de Spaanse (wind)honden bij ons allen zeer groot.

Onder het motto: “Je kan niet alle honden van de wereld redden, maar je kan voor die ene hond wel zijn/haar hele wereld redden“ proberen wij voor elk hondje dat we kunnen helpen het juiste nieuwe baasje te vinden, zodat hij/zij een nieuwe kans krijgt op een beter leven. Een nieuw leven met de nodige aandacht en liefde die ze allen verdienen en steeds moesten missen in hun vorige niet zo rooskleurige leven.

We proberen dit alles te bewerkstelligen door enkele asielen in Spanje te helpen met adopties en financiële ondersteuning. Maar vooral ook door het steunen van mensen ter plaatse die zich belangeloos inzetten voor de dieren en van weinig andere organisaties steun ontvangen. Het zijn net deze “kleintjes” waar wij veel bewondering voor hebben omdat ze vaak met heel weinig middelen toch op hun manier de dieren in hun regio proberen te helpen. Bloed, zweet en tranen... deze mensen weten perfect wat dit spreekwoord inhoudt. Daarom krijgen zij van ons enorm veel respect en willen wij ons steentje bijdragen om hen van hieruit te helpen en te ondersteunen op elk gebied dat we kunnen.

Onze vzw is volledig gebaseerd op vrijwilligerswerk en het welslagen kan dan ook alleen bekomen worden door de steun van onze sympathisanten, donateurs, lieve adoptanten en natuurlijk al onze vrijwilligers die veel van hun vrije tijd met liefde ter beschikking stellen voor onze stichting.


Onze Missie

spanish_dogs_rescue_dna_003

Spanish Dogs Rescue: een naam met een duidelijke boodschap! Onze vrijwilligers willen zich met hart en ziel inzetten voor alle Spaanse honden. Uiteraard worden we zéér vaak geconfronteerd met de vraag: “Waarom Spaanse honden?” Eenieder die zich een beetje wil verdiepen in de Spaanse hondenpoblematiek én een hart heeft voor dieren zal wellicht goed begrijpen waarom.

Stel u eens even het volgende voor: u trekt erop uit voor een leuke wandeling in het bos, daar aangekomen treft u een boom aan waaraan honden zijn opgehangen! Of u wandelt door een weide en komt bij een put; als u in de put kijkt ziet u een paar Galgo's of Podenco’s liggen, dood of nog levend, maar daar achtergelaten om te sterven. Stel je voor dat overal waar je komt, je dieren ziet die aan hun lot zijn overgelaten. Uitgehongerd lopen ze door de straten op zoek naar iets eetbaars.
 En nee, aan de mooie Spaanse Costa's zie je deze stakkers niet. De Spaanse regering zorgt er wel voor dat de toeristen deze horror niet te zien krijgen. De hondenvangers zorgen ervoor dat de achtergelaten honden gevangen worden en naar zogenaamde ‘protectora's’ gebracht worden. Vaak zijn dit echter dodingsstations (perreras) waar dagelijks veel honden worden afgemaakt op de meest uiteenlopende en gruwelijke manieren. Een opruimingspolitiek: geen castratieprogramma’s, geen educatieprogramma’s, gewoon opruimen. De makkelijke weg.

Ga je verder dan de mooie Costa’s of steden dan kom je in een gruwelijke wereld waar jaarlijks tienduizenden Galgo's en Podenco's worden gefokt, gebruikt voor de jacht en later, als ze niet meer bruikbaar zijn, gedood worden op de meest verschrikkelijke manieren. Dit gebeurt zelfs met pups die niet geschikt blijken voor de jacht. Vaak vindt men honden die opgehangen zijn aan bomen of bruggen, weggegooid in grote vuilniscontainers waaruit ze zelf niet meer kunnen ontsnappen, in brand gestoken honden, doodgeschoten honden, een stok in de mond zodat ze niet meer kunnen eten en dus verhongeren, levend in putten gegooid om zo te wachten op hun dood. Als ze geluk hebben worden ze gevonden door goede mensen en worden ze gered. Velen hebben helaas dit geluk niet.

spanish_dogs_rescue_dna_004Ook andere honden worden met weinig respect behandeld in Spanje en worden vaak gezien als ‘leuk voor even’ maar als dan het ‘nieuwe’ eraf is, worden ze gedumpt in een van de vele asielen of dodingsstations. Honden in Spanje worden vaak beschouwd als afvalproduct en onderzoek heeft uitgewezen dat er elke drie minuten in Spanje een hond word gedumpt. Dit is een ‘korte’ samenvatting van ons antwoord op de veel gestelde vraag: “Waarom een hond uit Spanje?".

Een hond uit Spanje wordt meestal niet gedumpt omdat hij gebeten heeft of omdat hij een slecht karakter heeft, hij wordt gewoon gedumpt omdat zijn/haar baas de hond beu is. We weten dat dit ook voorkomt bij de honden in Belgische asielen en we willen onze ogen niet sluiten voor deze problematiek. Alleen hebben wij hier gelukkig een beschaafder beleid en worden de asielen in Belgie niet als opruimingsstations gebruikt maar als een schuilplaats waar een dier onderdak krijgt en verzorgd wordt tot er zich een goed, geschikt baasje aandient. Uiteraard zijn al onze vrijwilligers zeer grote dierenvrienden en willen wij niet voorbijgaan aan het leed van welk dier dan ook, in eender welk land, dus ook niet in Belgie. Wij willen opkomen voor diegenen die geen stem hebben.

Dát is onze missie!


TOP