FORGOT YOUR DETAILS?

Contact

Onze maatschappelijke zetel bevindt zich in de Kloosterstraat 9 te 2960 Sint Lenaarts. Onze rekening heeft het n° BE60 9731 2496 8770 - BIC : ARSPBE22 op naam van Spanish Dogs’ Rescue.

Let wel: dit adres is enkel in gebruik voor administratieve doeleinden. U kan hier dus geen hondjes vinden/bekijken. Al onze hondjes worden ondergebracht bij opvanggezinnen, verspreid over héél België, vóór ze naar hun uiteindelijke adoptiefamilie vertrekken. Hebt u een hondje gezien op de website waarvoor u interesse heeft? Neem dan contact op met ons via de onderstaande contactgegevens.


captcha

Neem contact op met Spanish Dogs' Rescue

Scan me!
Scan this QR Code!

KBO 0553.831.990

Maatschappelijke zetel: Kloosterstraat 9, 2960 Sint Lenaarts

Telefoon: : 0032(0)476/407.995
Email: info@spanishdogsrescue.eu
Web: www.spanishdogsrescue.eu


ONS TEAM

** Scrol over de foto's voor meer info en meer contactgegevens!

Hieronder vindt u nog de officiële contactgegevens van Spanish Dogs’ Rescue, bewaar ze goed, u kan hier terecht met al uw vragen en problemen, ook na de adoptie!

Gelieve bij vragen betreffende een bepaald onderwerp enkel deze nummers/emailadressen te gebruiken.

Elke Bormans

Elke Bormans

Voorzitster & Adoptiecoördinator

Email:info@spanishdogsrescue.eu

TEL: 0476/407.995 (Na 9.30u)

Hondenliefde... dat is mij met de paplepel ingegeven!

Als kind van een hondenkapster ben ik letterlijk en figuurlijk tussen de honden en hun haren groot geworden ;-) 


Toen ik geboren werd waren mijn ouders reeds eigenaar van een jonge Afghaanse Windhond genaamd Djinny. Dit was dan ook meteen de eerste hondenliefde van mijn leven en tevens mijn eerste Windhond. Djinny wist (denk ik) ergens dat ik later nog een taak in de dierenrescuewereld te volbrengen had, want hij beschermde mijn wieg als vreemden ernaartoe wilden gaan.
Verder opgroeiend werd mijn liefde voor dieren in het algemeen steeds groter en groter.

Alles wat ook maar enige hulp nodig had en mijn pad kruiste nam ik dan ook mee naar huis om te "helpen".
 Ondertussen werden kleine meisjes groot en hielp ik overal waar ik kon om dieren in nood te helpen.

Tot ik plots op het prille internet van destijds een doodsbange Podenco met gebroken pootje op een foto zag die een thuis zocht. Ik vond het een zeer confronterend gebeuren en het heeft iets met me gedaan. Asha, mijn eerste Podencoliefde mocht na een positief huisbezoekje bij mij komen wonen.

Zij was ook de druppel in mijn emmer die ik nodig had om met mijn eigen ogen te gaan kijken wat daar in Spanje gebeurde. Zo gezegd zo gedaan. Al snel bleek dat alle hulp meer dan welkom was en zo werd ik steeds meer gedreven en gepassioneerd door de Spaanse hondjes en hun extreem zware leven in een Europees land waar dieren nog steeds minder dan een voorwerp zijn. 
Ondertussen zijn we vele jaren verder en heeft Spanje geen geheimen meer voor me, ben ik overtuigd vegetarier en ben ik nog steeds zeer gepassioneerd en gedreven om mijn hart, mijn ziel en elke seconde van mijn tijd te besteden aan het helpen van dieren.

Mieke Kenis

Mieke Kenis

Penningmeester & Adoptiecoördinator

Email:

penningmeester@spanishdogsrescue.eu

TEL: 0474/646.371

Vanaf mijn kinderjaren had ik al huisdieren: Chippie de kip, Wimpie het konijn, Kwak en Boemel de eenden, Flip de kanarie en Jan onze reuzekraai; ze horen allemaal bij mijn jeugd.

Eindelijk werd ik wat groter en kwam Bessy onze eerste asielhond in ons gezin. Later volgden er nog andere hondjes, allemaal verschillende rassen waardoor het steeds opnieuw een verrassing en uitdaging was. Want ja hoor, ze zijn uiteraard allemaal even superlief en trouw.

En toen was het eind november 2011...

We gingen op bezoek bij een familie waar ze 4 windhonden hadden. Ding dong deed de bel maar … geen geblaf??? Niemand thuis?

Toch wel … de deur ging open en …daar stond ze, Maya! De blik in haar ogen overweldigde ons.

In de huiskamer lagen 4 galgo’s samen op één kussen... die rust, die samenhorigeheid was voor mij een openbaring.

Hun lichamen waren getekend door het verleden maar hun fiere en waardige houding raakte mij.

Maya mocht bij ons komen wonen, later ook Salie een Galgo-mix en Rosi onze eerste Podenco.

Ondertussen zijn ze helemaal opengebloeid en hebben ze bijna hun hele rugzakje leeggemaakt.

Het is ongelofelijk hoe deze honden hun ellendige verleden achter zich kunnen laten en in staat zijn om weer vertrouwen te krijgen in de mensen.

Daarom wil ik alles doen om ze op weg te helpen naar een nieuwe en veilige thuis waar ze mogen spelen, wandelen en genieten van knuffels. Een leven waarvan ze het bestaan niet eens vermoedden.

Rahul Joshi

Rahul Joshi

Secretariaat

Email:secretariaat@spanishdogsrescue.eu

Vroeger hadden we 3 hondjes: Micky, Bartok en Tobias. Jammer genoeg eiste de ouderdom zijn tol en gingen Micky en Bartok over de regenboogbrug.

Gedurende 1,5 jaar bleef onze Duitse Pincher Tobias alleen.

En toen kwamen we in contact met iemand die windhonden had ..... en Tobias kreeg een zus: Maya, ons eerste windekindje.

Later kwam ook Salie bij ons. Ze was zo lief, zo zacht maar ook héél erg bang. We waren een beetje ongerust dat het niet goed zou komen, maar met heel veel liefde en geduld is ze helemaal opengebloeid. Ze is nog steeds lief en zacht, maar ook een echte gekkerd waarmee je heerlijk kan ravotten.

En ook Rosi kwam bij ons wonen. Zij had een medisch rugzakje bij maar ze werd steeds sterker en sterker en met veel voldoening kijken we nu toe als ze als eerste in de rij staat als we naar ’t bos gaan wandelen. Ze staat altijd klaar om wat deugnieterij uit te steken!

Omdat al hun windebroers- en zussen in Spanje ook een kans zouden krijgen op een beter leven, wil ik heel graag helpen om deze droom waar te maken.

Want alle hondjes verdienen een tweede kans ☺

TOP