FORGOT YOUR DETAILS?

Honden ter adoptie in Belgie

Ter adoptie in België

Op deze pagina vind u een overzicht van de honden die reeds in België in één van onze opvanggezinnen verblijven.

Wenst u meer informatie kunt u ons hier een bericht achter laten of u kunt meteen een adoptie formulier invullen. (Adoptie formulier)


Marcel

Marcel

Geboortedatum01/01/2018
GeslachtReu (steriel)
Ras:Mix Mastin Espanol
Kinderen:nee
Auto:ja
Alleen blijven:een tijdje
Zindelijk:ja
Honden:ja
Kattenonbekend
Vereisten omheining:1.80m

Marcel verblijft momenteel al in een gezin in Belgie. Wij van Spanish Dogs Rescue vzw helpen Marcel en zijn gezin in de zoektocht naar een nieuwe thuis.

Ik ben Marcel, samen met mijn broers en zussen werden we gered door lieve mensen van een asiel in Spanje. We leefden namelijk op straat als eenzame hongerige pups want onze mama was nergens meer te bespeuren? Op de leeftijd van 6 maanden ben ik geadopteerd en heb ik de grote reis naar België gemaakt. Sindsdien leef ik in een huisje samen met mijn baasjes en hun baby en mijn 2 andere hondenvriendjes.

Met mijn 70cm schofthoogte en mijn 45 kilogram zie ik er letterlijk uit als een stoere bink. Mijn baasjes geven me niet zomaar de bijnaam van “knappe spanjaard”. Ik ben ook best wel een stoere jongen. Ik kom op voor mijn baasjes en ben zeer waakzaam over mijn terrein. Maar daarnaast heb ik ook een zeer lieve en zachtaardige kant. In huis ben ik een echte knuffelkont.

Als mijn baasjes (of voor mij bekende mensen) mij passeren hou ik er heel erg van om door hen geaaid of geknuffeld te worden. Als we bezoek ontvangen wil ik ook graag wat aandacht van hen. Dit loopt best op een gestructureerde manier. Zo worden mensen niet overrompeld door mij en krijg ik toch mijn portie aandacht. Natuurlijk wil ik graag eens gaan snuffelen om te ontdekken wat voor mensen omgaan met mijn baasjes. En als ze tegen mijn humor kunnen wil ik gerust mijn knappe body van 45 kilo eens op hun schoot leggen ;-) Zeg nu zelf ik ben toch het perfecte "schoothondje" <3

Best kom ik niet terecht in een gezin met kinderen. Ik hou van structuur en zoals je wel weet gaat dat vaak niet hand in hand met kinderen. Hun drukte overrompeld me en ik weet niet zo goed hoe ik dan daar mee moet omgaan. In het gezin waarin ik momenteel nog verblijf is een baby’tje gekomen en dat klikt wel heel goed maar ik ben wat over beschermend en heb niet graag als anderen zomaar ineens aan de baby komen. Ik bedoel dat natuurlijk allemaal heel goed want mijn gezin betekend echt alles voor mij maar geef mij maar gewoon veel voorspelbaarheid.

Met de 2 andere honden van ons gezin lukt het prima, ik hou er van om met hen te kunnen ravotten en te spelen. Ze moeten natuurlijk wel tegen mijn Spaans temperament kunnen. Als ik wil gaan spelen mogen de andere honden zich voorbereiden want dan is het gedaan met slapen ;-)

Aangezien ik zo een grote jongen ben, hou ik van beweging en heb ik nood aan mijn dagelijkse wandeling. Achter een bal aanrennen en rondsnuffelen in de tuin doe ik ook heel graag. Desondanks moet ik ook toegeven dat ik ook mijn luie momenten heb en ook graag gewoon eens binnen in mijn mandje lig! En euhm… als ik toestemming krijg is een malse sofa onder mijn poep ook een uitstekend idee.

* Dit gezegd zijnde besluiten de grote mensen als volgt over mij: Marcel is een leuke en eerlijke hond die houdt van structuur en gericht is op zijn roedeltje. Hij wil heel graag werken voor zijn baasjes als het allemaal volgens vaste, duidelijke en diervriendelijke regels gaat.

PROFIEL VAN MARCEL ZIJN NIEUWE ADOPTANTEN:

* Mensen zonder kinderen. Volwassen kinderen boven de pubertijd kan indien rekening gehouden wordt met de huisregels.

* Een consequent baasje: structuur en duidelijkheid is noodzakelijk voor Marcel.

* Een geduldig baasje die Marcel zijn comfort zone kan verruimen, linken leggen tussen leuke dingen en kleine stress situaties. En wanneer dit goed gaat later uitbreiden naar de buitenwereld. Wanneer Marcel thuis in zijn veilige omgeving is en er vanuit zijn referentiekader geen bedreigingen zijn, zie je een pracht van een karakter verschijnen. Voeg je een kleine verandering toe dan ontstaat er stress en komt zijn onzekerheid, onrustig en nerveus gedrag naar boven.

* Een actief baasje: Marcel is een jonge hond die mentaal en fysiek uitgedaagd moet worden, dit hoeven geen ellenlange wandelingen te zijn.

* Een tuin met voldoende bewegingsruimte met o.w.v. zijn grootte een omheining van ten minste 1,80m.

* Mensen waarbij Marcel een veilige en comfortabele plaats in huis krijgt waar hij tot rust kan komen.

* Mensen met reeds een stabiele hond kan voor Marcel maar is niet noodzakelijk (reu of teef zijn geen probleem, wel is er natuurlijk een kennismaking vereist).


TOP