FORGOT YOUR DETAILS?

Adoptie Menu

Deze honden verblijven reeds in België.

spanish_dog_rescue_icoon_adoptie_belgiëDeze honden verblijven reeds in België in een van onze opvanggezinnen. Zo leren ze zich hier aanpassen aan het gezinsleven en het grote voordeel is dat het opvanggezin al veel over het karakter van de hond kan vertellen.Belangrijke info zoals: kan de hond al een tijdje alleen blijven? Kan de hond goed met kinderen omgaan? Hoe reageert de hond op katten? Is de hond al zindelijk? Door op deze vragen al een antwoord te krijgen, vergroot de kans op de ‘perfect match’!

Ga hier verder naar adoptie reeds in België

Wachtend in Spanje

sapabisch_dog_rescue_icoon_adoptie_spanqjeDeze honden verblijven nog steeds in Spanje en wachten vol ongeduld op hun eigen vliegticketje richting een heerlijk mandje in een warme thuis waar ze voorlopig alleen maar van kunnen dromen. Ze verblijven in een van de asielen of protectora's waarmee Spanish Dogs Rescue vzw samenwerkt. Natuurlijk kunnen ook onze medewerkers in Spanje al een goed beeld schetsen van het karakter van de hond. Enkel het is en blijft een asielsituatie waarin ze leven, daarom werken wij zo graag met opvanggezinnen. In sommige gevallen is rechtstreekse adoptie mogelijk; dit is vaak afhankelijk van de keuze van de hond en van uw eigen ervaring met honden. Dit kan steeds met de adoptiecoördinator besproken worden.

Ga hier verder naar adoptie wachtend in Spanje

Speciale Aandacht

spanisg_dog_rescue_icon_adoptie_speciale_aandachtkopieGraag vragen wij speciale aandacht voor honden die door eeuwenlange vooroordelen nog minder kans maken op adoptie. Zet aub uw vooroordelen aan de kant ivm oudere honden, de reutjes en zwarte honden.Reutjes: Ze zijn over het algemeen zeer aanhankelijk en zeker niet minder sociaal als teefjes, ze zijn in omgang even makkelijk, lief en dankbaar. Het is ook een fabeltje dat ze moeilijker zindelijk te maken zijn. Vaak moeten reutjes langer op hun ‘gouden mandje’ wachten, geheel onterecht!Zwarte honden: Helaas door het eeuwenoude bijgeloof in Spanje dat zwarte hondjes ongeluk zouden brengen (zoals men dat hier lange tijd heeft gedacht over zwarte katten) ondervinden deze mooie prachtige zwartjes nog steeds hinder van deze onzin en moeten ook zij vaak langer wachten om een liefdevolle thuis te vinden. Hun karakters zijn uiteraard even lief als die van hun anders gekleurde soortgenoten en daarom verdienen ze evengoed een kans op adoptie!Oudere honden: Laat de leeftijd van een hond u niet afschrikken, ze zijn vaak al veel stabieler, rustiger en kalmer in huis, terwijl ze eenmaal buiten toch nog zeer speels kunnen zijn. Je kan ze zeer zeker nog veel bijleren en je zal merken dat juist zij heel dankbaar en aanhankelijk zijn, ze zullen u héél dankbaar zijn dat u bereid bent hen nog een aantal mooie jaren te geven!

TOP